Γαμήλιο Ταξίδι στην Φλωρεντία ( Τοσκάνη )

Ένα απο τα πιο σημαντικά ταξίδια στη ζωή κάθε ανθρώπου είναι το Γαμήλιο Ταξίδι ! Για αυτο αφεθείτε στα έμπειρα χέρια μας και ελάτε να επιλέξουμε μαζί το ταξίδι που σας ταιριάζει και θα σας μείνει αξέχαστο για όλη σας την ζωή !!

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Μια πόλη σαν κινούμενος πίνακας !!

Είναι βέβαιο πως το ταξίδι στην Τοσκάνη θα σας συνοδεύει για την υπόλοιπη ζωή σας. Η πόλη της Φλωρεντίας μαζί με την ύπαιθρο της Τοσκάνης είναι πραγματικά σαν κινούμενοι πίνακες ζωγραφικής.

Τοποθεσία
Βρίσκετε στην Βόρεια Ιταλία και είναι η πρωτεύουσα της ιταλικής περιοχής Τοσκάνης. Είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Τοσκάνης με πληθυσμό που πλησιάζει τους 400.000 κατοίκους. Κέντρο εμπορίου κατά τον Μεσαίωνα, η Φλωρεντία κυβερνήθηκε από την οικογένεια των Μεδίκων (Medici). Θεωρείται ως η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τις καλές τέχνες κα την αρχιτεκτονική της. Είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Αρνου ενώ το ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο και χαρακτηρίστηκε ως παγκόσμια κληρονομιά από την UNESCO το 1982.

Η Φλωρεντία είναι μια πόλη με καλλιτεχνικούς θησαυρούς. Διαθέτει εξαίρετη καλλιτεχνική κληρονομιά που αποτελεί ένδειξη της κουλτούρας της πόλης.  
Το καλοκαίρι του 1944 στη διάρκεια ακόμη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου τα συμμαχικά στρατεύματα που προήλαυναν προς τη Φλωρεντία ανακοίνωσαν ότι ολόκληρη η πόλη θα πρέπει να θεωρηθεί έργο τέχνης πρωτίστης σημασίας και συνεπώς δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις προκειμένου να προστατευθεί από τυχόν ζημίες. Σύμφωνα με επίσημες εκθέσεις «καμία αξιόλογη ζημιά δεν προήλθε από συμμαχική δράση». Οι Γερμανοί, εντούτοις, δεν έλαβαν υπόψη την προειδοποίηση αυτή και προκάλεσαν καταστροφές και βλάβες σε ανεκτίμητα ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία με αλλεπάλληλες ανατινάξεις κατά την αποχώρησή τους.

Μνημεία H Gallery Academica με το διάσημο άγαλμα του Michelangelo “David”.  H γέφυρα Ponte Vecchio, η παλιότερη γέφυρα της Φλωρεντίας και σύμβολο της πόλης. Στη γέφυρα υπάρχουν πολλά τουριστικά παραδοσιακά καταστήματα ιδίως κοσμηματοπωλεία. Το εντυπωσιακό παλάτι Pitti στην νότια πλευρά του Άρνου. Στο παλάτι υπάρχουν αρκετά μουσεία όπως το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Στην πίσω πλευρά του παλατιού αξίζει να περπατήσετε στους κήπους Boboli οι οποίοι προσφέρουν και υπέροχη θέα στην Φλωρεντία. Το Palazzio Vecchio το οποίο φιλοξενεί σημαντικά έργα τέχνης από την εποχή της Αναγέννησης.
Εκκλησίες και Μονές  O καθεδρικός – duomo ή αλλιώς Santa Maria del Fiore. Είναι  ένας απο τους πιο εντυπωσιακούς ναούς τόσο στην εξωτερική του όψη όσο και στο εσωτερικό του. Ανεβείτε στην κορυφή (πάνω από 400 σκαλιά ) για να θαυμάσετε την φοβερή θέα. Η εκκλησία Santa Croce όπου υπάρχουν οι τάφοι πολλών διάσημων κατοίκων της Φλωρεντίας όπως οι Michelangelo και Γαλιλαίου. Η εκκλησία Santa Maria Novella που βρίσκεται κοντά στο σταθμό των τρένων. Η εκκλησία San Lorenzo που είναι η παλεότερη εκκλησία της Φλωρεντίας και της οποίας η πρόσοψη δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Μουσεία  Κοντά στην Piazza de la Signora βρίσκετε το Museo Nazionale del Bargello που φιλοξενεί διάσημα αναγεννησιακά έργα γλυπτικής. Το μουσείο Φυσικών Επιστημών στο οποίο θα δείτε και εργαλεία που χρησιμοποιούσε ο Γαλιλαίος.
Πινακοθήκες  Επισκεφτείτε την πινακοθήκη Uffizi που είναι μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως γκαλερί με πίνακες από την εποχή της Αναγέννησης και περιλαμβάνει έργα διάσημων καλλιτεχνών όπως οι Leonardo da Vinci, Michelangelo και Καραβάτζιο.


Άλλα αξιοθέατα
Η πλατεία του Μιχαήλ Αγγέλου (Piazzale Michelangelo) που βρίσκετε πάνω σε ένα λόφο και είναι ίσως το πιο ρομαντικό μέρος στην Φλωρεντία με φοβερή θέα στην πόλη ειδικά το βράδυ. Μην το χάσετε !
 Διαδρομές  Εκτός
Παρότι η Φλωρεντία προσελκύει και μαγνητίζει τους επισκέπτες δεν είναι το μοναδικό διαμάντι στο “στέμμα” της Τοσκάνης. Από την Φλωρεντία μπορείτε να γνωρίσετε την μεσαιωνική και αναγεννησιακή ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει ολόκληρη την περιοχή της Τοσκάνης πηγαίνωντας νότια της Φλωρεντίας θα συναντήσετε την μαγευτική Σιένα, με τα ρομαντικά σοκάκια, το επιβλητικό Duomo και την ιστορική Piazza del Campo. Στα ανατολικά ξεχωρίζουν το Αρέτσο (με τον περίφημο ναό του Αγ. Φραγκίσκου) και η Κορτόνα (με τα χειροτεχνικά της αριστουργήματα). Στα δυτικά επιβάλλεται φυσικά μια επίσκεψη στην Πίζα και στο διάσημο Campo dei Miracoli όπου βρίσκεται και ο κεκλιμένος πύργος. Μια ευχάριστη έκπληξη σας περιμένει στη Λούκα, που συνδυάζει το πλούσιο παρελθόν της Τοσκάνης με τη σύγχρονη ιταλική κομψότητα.
Η Τοσκάνη είναι σήμερα παγκοσμίως διάσημη για την ύπαιθρό της, με τους απέραντους αμπελώνες και τους μεσαιωνικούς οικισμούς της. Πιο γνωστό είναι το παραμυθένιο τοπίο που εκτείνεται στην περιοχή του Κιάντι (μεταξύ Φλωρεντίας και Σιένας), γεμάτο από κάστρα, αγορές και περίφημα οινοποιεία. Στα νότια της Τοσκάνης αξίζει να φτάσετε μέχρι το Πιτιλιάνο, χτισμένο στην κορυφή ενός βράχου, ενώ στα δυτικά του Κιάντι επιβάλλεται να επισκεφθείτε την πόλη – μνημείο του Σαν Τζιμινιάνο, με την ασύγκριτη θέα των επιβλητικών του πύργων. Χτισμένες σε λόφους είναι επίσης η Βολτέρα, η Μάσα Μαρίτιμα, η Πιέντσα (με το καλύτερο τυρί σε όλη την Ιταλία), το Μονταλτσίνο και το Μοντεπουλτσιάνο (με τις δεκάδες κάβες και τα κελάρια του).

Φαγητό Δεν γίνεται να φύγετε από την Τοσκάνη χωρίς να απολαύσετε την τέλεια Ιταλική κουζίνα και τα απίστευτα κρασιά της ! Δοκιμάστε για ορεκτικό το crostini ( με λάδι, σκόρδο και τομάτα ), για κυρίως παπαρδέλες alla lepre ( με σάλτσα λαγού ) ή Bisteca alla Fiorentina       ( μοσχαρίσια μπριζόλα, ζητήστε να σας την ψήσουν καλά ), δοκιμάστε επίσης και το περίφημο τυρί pecorino. Για γλυκό δοκιμάστε το κέικ panforte, τα ricciarelli και φυσικά παγωτό για το οποίο οι Φλωρεντιανοί υποστηρίζουν ότι είναι το καλύτερο στον κόσμο! Όπως έχουμε αναφέρει η Τοσκάνη φημίζεται για τα υπέροχα κρασιά της ειδικά αυτά που παράγονται στο Κιάντι οπότε συνδυάστε με το φαγητό σας ένα Ruffino ή ένα Brunello di Montalcinο. Επιβάλλεται να δοκιμάσετε το VIN SANTO (Άγιο Οίνο) όπως και το Galestro ή το Vernaccia di San Gimignano.  Προσπαθήσετε να αποφύγετε τα εστιατόρια στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας ( ειδικά στην Mercato di San Lorenzo ) τα οποία είναι συνήθως γεμάτα από τουρίστες και τις περισσότερες φορές τα χρήματα που θα πληρώσετε είναι δυσανάλογα με την ποιότητα του φαγητού. Καλά εστιατόρια που συχνάζουν Ιταλοί θα βρείτε στην περιοχή Santa Croce.

 

 

Μετακινήσεις Βολεύει να κινηθείτε με τα πόδια μιας και τα περισσότερα διάσημα τουριστικά αξιοθέατα της Φλωρεντίας, βρίσκονται σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο. Αν κουραστείτε ή αν δεν είστε fun του περπατήματος μπορείτε να μετακινηθείτε με λεοφωρείο (μετρό δεν υπάρχει). Εισιτήρια θα βρείτε σε περίπτερα, πρακτορεία τύπου και μπαρ όπου βλέπετε το σύμβολο «Biglietti ATAF». Υπάρχει εισιτήριο διάρκειας 60 λεπτών αλλά και ημερήσιο. Αν πάλι νοικιάσετε αυτοκίνητο πρέπει να γνωρίζετε ότι στο κέντρο της πόλης απαγορεύεται η είσοδος μέχρι κάποια ώρα το βράδυ (επιτρέπονται μόνο λεωφορεία, ταξί και τα αυτοκίνητα των μόνιμων κατοίκων της περιοχής).

Ψώνια Θα εντυπωσιαστείτε από τα καταστήματα ρούχων επώνυμων σχεδιαστών μόδας αλλά και παπουτσιών! Τα δερμάτινα της Φλερεντίας θεωρούνται απο τα καλύτερα του κόσμου. Για να αγοράσετε δερμάτινα σε προσιτές τιμές επιλέξτε τα καταστήματα που πωλούν αποκλειστικά τέτοια είδη. Τα περισσότερα μαγαζιά βρίσκονται στους δρόμους Via Tornabuoni , Via Roma, Via Calzaiuoli και στην πλατεία Republica. Στα γραφικά στενά γύρω απο το ιστορικό κέντρο θα βρείτε επίσης εργαστήρια με χειροποίητες φλωρεντινές μάσκες. Αν είστε λάτρεις του βιβλίου θα βρείτε ποικιλία μεταχειρισμένων «θησαυρών» στα υπόγεια βιβλιοπωλεία σε καλές τιμές.  Όσον αφορά στα μικροαντικείμενα και souvenirs, υπάρχουν πολλά καταστήματα, όμως στις υπαίθριες αγορές θα βρείτε μεγαλύτερη ποικιλία.Αξίζει να επισκεφτείτε την έδρα της Gucci στην Φλωρεντία στον δρόμο Tornabuoni. Για ψώνια για όλα τα βαλάντια συμφέρει να ψάξετε τα διάφορα Outlet που συνήθως βρίσκονται έξω από τις πόλεις , όπου βρίσκει κανείς επώνυμα ρούχα σε πραγματικά συμφέρουσες τιμές. Μη φύγετε από την Φλωρεντία χωρίς να αγοράσετε ή έστω να δοκιμάσετε το περίφημο κρασί της, το Chianti Classico.
Εμπορικά κέντρα :
Το Mall Tuscany’s Luxury Outlet βρίσκεται τριάντα λεπτά με το αυτοκίνητο από την Φλωρεντία, στους καταπράσινους λόφους της Τοσκάνης. Eδώ θα βρείτε : Alexander McQueen, Armani Jeans, Balenciaga, Bottega Veneta, Burberry, Emanuel Ungaro, Ermenegildo Zegna, Fendi, Giorgio Armani, Gucci, Hogan, εγώ Pinco Pallino, La Perla , Loro Piana, Marni, Pucci, Salvatore Ferragamo, Sergio Rossi, Stella McCartney, του Τοντ, Valentino, Yohji Yamamoto, Yves Saint Laurent.
Via Europa 8, 50060 Leccio, Reggello, Florence – Italy
PHONE: +39 055 8657775 – FAX: +39 055 8657801
MAIL: info@themall.it – URL: www.themall.it
Barberino Outlet Mc.Arthur Glenn
Περισσότερα από 90 καταστήματα βρίσκεται σε μια μαγευτική θέση, μόλις 30 λεπτά από τη Φλωρεντία και λιγότερο από μία ώρα από την Μπολόνια, Σχεδιασμένο για να μοιάζει με ένα πραγματικό χωριό. Το Barberino Outlet αποτελείται από 100 καταστήματα για τα είδη ένδυσης, αθλητικά είδη, homewear και αξεσουάρ, όλα τα κορυφαία εμπορικά σήματα και σε μειωμένες τιμές, με εκπτώσεις από 30% έως 70% όλο το χρόνο.
Via Meucci snc
50031 Barberino di Mugello (FI) , Italia
Telephone: +39 055 842161 / info.barberino@mcarthurglen.com

Πότε να πάτε : Σας προτείνουμε να ταξιδέψετε στην Τοσκάνη το φθινόπωρο ή την άνοιξη, μιας και ο καιρός είναι καλός. Αν πάλι είστε λάτρεις των χειμωνιάτικων διακοπών, καλό είναι να γνωρίζετε ότι η χειμερινή Φλωρεντία έχει ταυτόχρονα χαμηλές θερμοκρασίες και… χαμηλότερες τιμές, ενώ το καλοκαίρι ανεβαίνουν κατακόρυφα τόσο η θερμοκρασία, το κόστος των διακοπών και οι επισκέπτες !
Τι να προσέξετε  : Να έχετε οπωσδήποτε μαζί σας άνετα παπούτσια για περπάτημα.

Must Do
Να περιπλανηθείτε στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας, να γνωρίσετε την επαρχία της Τοσκάνης αν έχετε αρκετό χρόνο στην διάθεσης σας, να δοκιμάσετε τα πρίφημα κρασιά, την καταπληκτική κουζίνα, να επισκεφτείτε την Piazzale Michelangelo για φανταστική θέα στην πόλη , να προσπαθήσετε να βρεθείτε στην γέφυρα Ponte Vecchio κάποια στιγμή που δεν θα υπάρχουν πολλοί τουρίστες για να απολαύσετε τη θέα στον «Αρνο» και να επισκεφθείτε τους κήπους Bodoli.