ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 4 μέρες 25-28 Μαρτίου 2016

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 4 μέρες 25-28 Μαρτίου 2016

αγια σοφια 1

 

 

1η μέρα : Αθήνα/ Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη

Αναχώρηση για την Κων/πολη. Με την άφιξη θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας μαζί με τον ξεναγό για την ολοήμερη ξενάγηση μας. Στο δρόμο μας περνώντας από την παραλιακή λεωφόρο και βλέποντας διάφορες συνοικίες της Ευρωπαϊκής Κων/πολης φτάνουμε στον πρώτο λόφο της παλαιάς πόλης. Αρχίζουμε την επίσκεψή μας από τον Βυζαντινό Ιππόδρομο όπου βλέπουμε τον Αιγυπτιακό οβελίσκο, την στήλη των όφεων και την πέτρινη στήλη των Πορφυρογέννητων. Ακολουθεί η ξενάγηση του Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ γνωστό σαν Μπλε Τζαμί. Μια μικρή στάση για καφέ και συνεχίζουμε με την επίσκεψη της θρυλικής Αγίας Σοφίας. Θα μας μαγέψει το μεγαλείο της εκκλησίας και το ψηφιδωτά της τελευταίας περιόδου της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Τελευταία θα δούμε την Δεξαμενή του Ιουστινιανού με τις 336 κίονες, κατασκευασμένη τον 6ον αιώνα από τον Ιουστινιανό για να αποθηκεύει το νερό της Πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 2η μέρα : Κωνσταντινούπολη

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για μια άλλη γνωριμία με τη Πόλη. Πρώτη επίσκεψη την παλαιά Βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Παμμακάριστου (Fethiye Cami). Μια από τις προηγούμενες έδρες του Πατριαρχείου στολισμένη με ψηφιδωτά. Μετά θα δούμε εξωτερικά την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη εν τω Τρούλλω (Hirami Ahmed Pasa Mescid). Οδικώς θα περπατήσουμε την συνοικία της Τσαρσάμπα όπου εδρεύει η Μουσουλμανική αίρεση του Ισμαήλ Αγά. Περπατώντας δίπλα από την Στέρνα του Άσπαρ (Çukurbostan Sarnıcı) θα επισκεφτούμε το Τζαμί του Σουλτάνου Γιαβούζ Σελίμ. Επόμενη επίσκεψή μας το Πατριαρχείο στο Φανάρι. Θα περάσουμε έξω από την Μεγάλη του Γένους Σχολή, το Ιωακείμειο Παρθεναγωγείο, το σπίτι του εξόριστου Μολδαβού πρίγκιπα Καντεμίρη και την εκκλησία της Παναγίας Μουχλιώτισσας. Η επόμενη επίσκεψη είναι στην εκκλησία του Παντοκράτωρα Χριστού (Zeyrek Cami) πάνω στον τρίτο λόφο της επτάλοφης βασιλεύουσας. Θα περάσουμε από μια παραδοσιακή συνοικία κοντά από τις καμάρες του Υδραγωγείου του Ουάλεντος που ονομάζεται η αγορά των γυναικών (Kadınlar Pazarı). Εδώ μπορεί κανείς να βρει πολλά πράγματα από την Ανατολή, όπως κρέατα, μπαχαρικά και διαφορά τρόφιμα της περιοχής που για πολλούς από εμάς είναι άγνωστα. Μια στάση για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την Ποντιακή πίτα με διαφορετικές γεύσεις. Επόμενη δοκιμή ένα πολύ ωραίο ρόφημα που ονομάζεται Μποζάς που πίνεται μαζί με κίτρινα στραγάλια. Τελευταία μας επίσκεψη στο Τζαμί του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς. Θα θαυμάσουμε το μέγα έργο του Σινάν και εσωτερικά και εξωτερικά. Ακόμη θα θαυμάσουμε τα μαυσωλεία του Σουλεϊμάν, της Χουρρέμ Σουλτάν και του Σινάν. Τέλος θα βγάλουμε ωραίες φωτογραφίες με θέα τον Κεράτιο και τον Βόσπορο πριν την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο.

3η μέρα : Κωνσταντινούπολη

Μετά το πρωινό, η εκδρομή μας θα είναι στην περιοχή του Γαλατά που είναι απέναντι από την παλαιά Πόλη, όπου ζούσανε οι Γενοβέζοι το 14ο και 15ο αιώνα και τον 18ο και 19ο αιώνα δε οι Ευρωπαίοι (Άγγλοι, Γερμανοί, Ρώσοι κ.ά). Μια φανταστική εκδρομή για όσους αγαπάνε τις φωτογραφίες. Θα ξεκινήσουμε από το Τουνέλ, τέλος του πεζοδρόμου του Ιστικλάλ. Η πρώτη στάση μας θα είναι στο Μεβλεβιχανέ των Περιστρεφόμενων Δερβίσηδων (Γαλατά Μεβλεβιχανεσί). Μετά περνώντας κοντά από το Σουηδικό προξενείο θα δούμε την Αγγλικανική Εκκλησία που κτίστηκε προς μνήμην του πολέμου της Κριμαίας. Στην συνέχεια προχωρώντας στα στενάκια της περιοχής, θα έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε δεκάδες φωτογραφίες και βλέποντας παρά πολλά κτήρια διατηρητέα και μνημεία όπως το Γερμανικό Κολέγιο, την πολυκατοικία του Ντογάν Βεϊ θα φτάσουμε στον Πύργο του Γαλατά. Μια μικρή στάση για φωτογραφία του Πύργου. Στην υπόλοιπη ξενάγηση μας θα δούμε εξαιρετικά μνημεία των Γενοβέζων, Αρμενίων, Εβραίων, Ελλήνων και Οθωμανών και ακόμη πολλές Εκκλησίες, Τζαμιά, Συναγωγές, Σχολεία, Παλάτια, Τράπεζες (Τράπεζα Αθηνών και Θες/νίκης) κ.ά.  Απομεινάρια από τα τείχη των Γενοβέζων, μερικά Νοσοκομεία θα πλουτίσουν την εκδρομή μας. Θα καταλήξουμε στο ΚαράκΙοϊ κοντά στην γέφυρα του Γαλατά όπου θα δούμε και μερικές Εκκλησίες Τούρκων Ορθοδόξων και των Ρώσων. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στην Κλειστή Αγορά της Πόλης.

 4η μέρα : Κωνσταντινούπολη – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Σήμερα θα απολαύσουμε μια ημερήσια εκδρομή και στην Ασιατική Κων/πολη. Μετά το πρωινό θα περάσουμε στην Ασιατική πλευρά πάνω από την γέφυρα του Βοσπόρου. Θα προχωρήσουμε παραλιακά βλέποντας πάρα πολύ όμορφα αρχοντικά που ονομάζονται γιαλιά επειδή είναι κτισμένα στο γιαλό του Βοσπόρου. Θα κάνουμε διάφορες στάσεις σε παραδοσιακές συνοικίες και θα δοκιμάσουμε τοπικές λιχουδιές, όπως γιαούρτη με άχνη στο Κάνλιτσα. Στάση επίσης σε παραλιακή καφετέρια κοντά στα κάστρα της Ανατολίας. Δίπλα είναι και το Κιουτσούκ Σου Κασρί που ήταν τόπος ξεκούρασης του Σουλτάνου όταν ερχόταν για κυνήγι στην περιοχή. Επόμενη επίσκεψη σε ένα παλαιό αρχοντικό Αιγύπτιου Πασά που ονομάζεται Χιδίβ  Κασρί (Hidiv Kasrı). Το απόγευμα θα πάμε στην Χαλκηδόνα (Kadıköy). Περίπατος στα παραδοσιακά στενά δρομάκια της παλαιότερης συνοικίας, δοκιμάζοντας διάφορες λιχουδιές, καφέ ψημένο σε στάχτη, στο παραδοσιακό Ελληνικό ζαχαροπλαστείο Baylan κ.ά Θα δούμε την ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Ευφημίας, την Αρμένικη εκκλησία του Surp Takavor, την όπερα Süreyya (αν είναι δυνατόν και εσωτερικές επισκέψεις των χώρων) και ελεύθερη ώρα στην λαϊκή αγορά. Πλήρεις εντυπώσεων,θα ξεκινήσουμε για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

Σημείωση : Η ροή των ξεναγήσεων  μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί τίποτα .

 Πτήσεις με TURKISH

25/3     Αθήνα-Κωνσταντινούπολη    TK 1842          06.40  08.00

28/3     Κωνσταντινούπολη-Αθήνα    TK 1843          19.15   20.45

Ημέρες. Διαμονή Δίκλινο Επιβάρυνση μονόκλινου Φόροι & επίναυλος καυσίμου Παρατηρήσεις
4 4* 365 +100 135 Ξενοδοχείο Rivaή παρόμοιο
5* 415 +110 Ξενοδοχείο Palazzo Donizetti ή παρόμοιο
 • Περιλαμβανονται:
 • Απευθείας πτήσεις με Turkish Airlines
 • 3 νύχτες σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* & 5*, στη περιοχή Τακσίμ.
 • Πρωινό καθημερινά
 • Είσοδοι όπου αναφέρεται εσωτερική επίσκεψη
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός/συνοδός

 

        Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων, γεύματα / ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
 • Ατομική προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστος 15€